Bryndzové Haluišky
12. 5. 2017
Potrebujeme : Hladká múka , zemiaky , soľ , bryndza a kyslá smotana ( ak chcete :D ) , + Kuch.pomôcky : Hrniec , haluškár , varechu , misku , sitko , ktoré má malé dierky ( a to je myslím všetko ) :D :)
Postup : Načistíme si zemiaky podľa toho koľko zjete alebo koľko vás je , očistené a umyté zemiaky orajbeme alebo ich jednoducho dáme do mixéra a mixujeme . Pomixovanú znes dáme do misky a pridáme múku ( toľko múky aby to zmes nebola ani riedka ani hustá tak medzi :D ) , a pomiešame . Do hrnca dáme vodu , pridáme soľ a necháme variť pokiaľ nebude voda vriať . Keď voda bude vriať a bublať , zoberieme si haluškár , dáme do neho zmes so zemiakov a múky a pridáme na haluškár ( NIE CELÉ !!! ) . Zmes na haluškári začneme varechou pomaly miešať a roztierať po haluškári , aby sa vytvorili halušky . Necháme variť CCA 5 minút aj menej pri jemnom ohni na sporáku . Halušky vyberieme sitkom , precedíme a dáme do čistej misky . Do misky s haluškami dáme bryndzu a kúsok s smotany a pomiešame
A JE TO HOTOVÉ
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ !!!! :)
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.